Thursday, 9 December 2010

My Most Embarrassing Moment

This entry is special. I'm going to write in Manglish. Insiden ni berlaku masa aku masih di bangku universiti cawangan Kuantan. Di kalangan kawan-kawan aku, aku dikenali sebagai seorang yg sgt clumsy. Yup, I'm such a klutz. And yes I'm quite the laughing stock among them. Diorang suka make fun of me but I dun mind because I laugh at myself too. Sometimes, I have no idea what I'm doing. When I walk, selalu langgar orang lah, macam macam lah. Sometimes Mary would hold my hand to get across the street atau masa tgh jalan2. Aku masih tak faham kenapa dia selalu buat macam tu. Rasa macam budak kecik pulak.

Maka, tersebutlah kisah pada suatu malam, kami mahu keluar makan lepas habis kelas BM. Msaa tu kelas BM hanya available malam. Jadi, kawan2 ade kereta, kitorg car pool nk pegi makan kat luar. Aku dgn fatin naik kereta fat. Maybe rafi was there too but I can't remember it clearly. Cek duit, alamak tak cukup, so bgtau lah fat nk g amek duit jap kt KOM, satu2nye tmpat yg ade ATM machine. On the way dr KOS singgah jap kt KOM. Aku pun keluar dr keta pegi amek duit.

Dah habis amek duit, aku pun menuju ke arah kereta kelisa Fat. Aku bukak pintu kereta and masuk sambil membebel something. And then, aku rase mcm lain suasana dalam keta nih. pastu aku tgk driver dia tak macam muka Fat langsung. Dlm hati, Ya Allah, malunye!! Masuk keta org pastu buat2 mcm masuk keta sendiri. Aku cepat2 kuar sambil ckp sori byk2 kali kat sister tu. Mesti sister tu ingat aku nk hijack keta dia ke ape. Nasib baik sister, kalau brader, lagi haru. Nasib baik gak masa tu lampu tak beroperasi jd suasana mcm samar2, boleh save my face.

Lepas keluar terus berlari kat kereta Fat yg betul, dan dlm kereta diorg tgh gelak suka hati sepanjang menyaksikan kejadian tu. Mane taknye, aku ingat since kitorg sampai dulu, msti kereta Fat yg parked paling depan, rupanye ade org lain yg dtg and park depan kereta Fat. Dua2 kaler same and model Kelisa. Itulah dia aku. Diorang masih cerita benda yang sama, a year later and I suspect a year after that too, setiap kali they need a laugh. I had more embarrassing moments but this one sticks forever. Sampai kat kedai makan, diorang cerita pulak kat Mary and yang lain2 yg dah sampai. Weh ko tau tak Timah this , Timah that. I just let them, pasrah and puzzled dgn diri sendiri. Sekarang kawan2 dah takde, rindu pulak nk jadi clumsy. Sekarang dah rs diri ni mcm dah besar. Always being in control. Kalau dulu, not even a care in the world. Takpe, diorg ade to watch my back or hold my hands. Serius lah rindu time2 macam tu. Aku gembira ade kawan mcm korg. Friendship forever!!

2 comments:

  1. timah! aku ni mary! haha..serius lol weh.. aku rasa cam nak pecah perut la ingat cite nie..sbb aku leh terbayang muka ko weh!!! adu la...saket perut gelak! miss u too bebeh! aku mmg serius la rindu time skola kat kontan! (dan aku masih ingat ko tanya "ade hantu ke?" kat lab yg time tue ade ko,aku n atin jek. tp aku konon2 lagak cool dgn atin. tapi ko tatau sbnrnye kami cuak time tue.tp bile kami berdua nak gelak,cite nie akan muncul. kami bayangkan muka tak bersalah ko tanya soklan cuak2 time genting!)

    ReplyDelete
  2. Kelakar lah Kak Tim....tp mmg spjg kerja dgn kau, you look weird and innocent gitu. Lbh2 lagi Mary yg dok kenalkan kau dgn aku scara lebih rpt. B4 that, kenal kau gitu2 jek masa kelas EAP. Rupanya kau ni agk clumsy yek??? Hihi.

    Tp melalui cerita kau ni pn, dah kelakar wei. Aku gelak bila memikirkan cerita nie....kalau aku di tmpt kejadian pown, mmg masak kau kena usik dgn aku. Hikhik. Jgn marah yach...

    Dah lebih suku abad hdup ni, kena lebih hati-hati dan fokus dlm kerja ye....nanti ada lagi yg termalu sndiri...

    * Hahahhahaha....tak berenti gelak lg nie wei.

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.